<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12396276\x26blogName\x3dThe+One+\x27N\x27+Only\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://swingoutsister.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://swingoutsister.blogspot.com/\x26vt\x3d6365617483085879661', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Saturday, October 22, 2005


Went to Kak Liza's place tadi tengahari after work...Damn tiring sey....Nak update kat umah dia penat sangat....Today is my half day & 2morrow OFF!!! Boleh tido puas2!! When i reached Pasir Ris, confident sey rumah dia tingkat 2...Ketuk2 picit2 bell takde org bukak!! Lagi boleh tutup doorhole! Hahahah!! Skali kol Kak Liza rupa2 nye umah dia tingkat 3 siul!!! Nasib baik org tu tak bukak pintu!! Lau tak malunyerrrr aku!!! Rilek2 kat umah dia sampai kul 4 then balik...Ni 1 ari kat umah asik tido je!! Maklomlah tak cukup tido brape minggu ni...Ni pon dah tido puas tadi balik...Sok tgklah lau ade ape2 plan...Nak ikut gi kubur takleh sbb......U know....Nak gi Geylang malas ah...Rmai sgt org lagi2 budak2 kental! Nak tangkap hensem & jambu! Takde keje....Rimas sey....Haizzzz...Miss 'him' sey....

{ 11:44 PM }
Reflections of you and me


Thursday, October 20, 2005


*~BlaBlaBla~*

Slack siak ni balik keje...Penat nak mampos! Today I start at 1100 & ends at 2300hrs....My mum packed some fried macaroni 4 me to work...Nothing great happen 2day...Cuma tadi my supervisor called to say dat I had to change my team & dat particular team is working on HARI RAYA!!! Damn man!! Sampai hati!! Tak dptlah aku nak collect duit raya nanti!!! Hahahahah!! Actually its not dat lah...Every year on d 1st day of Raya my whole family will juz stay at home & our relatives or friends will come to our open house...Very2 busy on dat day...Kesian kan mak aku kena buat keje sorang2!! Maybe I will taking 'MC'...Hahahahah!!! Tengoklah amacam....*sigh* Kinda miss going out wif my friends...Talking on d fone wif them....Fuct up lah d shift! Watever it is its good dat I have a job lah...Dahlah keje penat ni mcm! 'Orang' buat perangai lak! Bingit ah! 'He' act as if nothing happen! I can feel dat we've been drifting far & far apart...Wats becoming of 'him'?? Doesn't 'he' love me anymore?? He doesn't call or msg me like he used to...Juz 1 msg for d whole day & dats it!! Wats is wrong with 'him'?!! I will juz leave it to 'God's hands....If we're not fated to be 2gether wat to do....

{ 1:31 AM }
Reflections of you and me


Tuesday, October 18, 2005


*~I'm Back!!~*

Hey guys!! How have u been?? Been very busy lately due to my working hours...Ni nari dah
takde idea nak watpe try2 on pc lah...Nasib aku baik kerana pc aku nari ok...Hhmmm...Wat have I been doin since my MIA?? Keje lah ape lagi!! Penat tau keje 12 jam! Tapi oklah sebab keje aku stakat duduk je tgk X-ray machine...Lau korang ade time tu jenguk2 lah aku di kerja ye...Dekat je tak jauh..Tanah Merah Ferry Terminal...*Bluuuek* So mcmane puasa korang? As 4 me I can't fast dat much coz my doc advised me not to due to my gastric...Tapi kadang2 paksa diri puasa walaupon perut sakit...My working hours wuz so damn irritating sak! Ape leh buat...Keje nye pasal...Then at my workplace there's blanglas doing baggage...Best tau! Hari2 dpt dgr lagu hindustan! Hahahahah! Diorg pon ok...Mcmane penat pon diorg tetap puasa....Bagus sey...Ade 2 bangla ni nama diorg Saiful & Shazu tau...Pe hensem!!! Muka mcm pelakon2 hindustan gitu...
Nasib aku dah ade matair...Lau tak...Bangla pon bangla lah!! Wakakakaka!

Juz came back home...Tadi gi base jap jumpa Abg Mail nak sign benda...Ade2 je...Off day pon tak kasi chance! Then gi yishun jumpa Ct & Zul...Dah lama benor tak jumpa diorang...Malam Adha ajak jumpa...I'm not really happy with him lately...Ashik besarkan kawan je...Sikit2 kawan! Sikit2 kawan! I'm not against him meeting his friends lah tapi mesti ade limit ah! Puas ati dia gi matair ngan kawan dia kan!! Tadi jumpa pon diam je! Balik pon bagus! Haizzz....Nasib mcm kacang.....
K ah nanti lau aku ade masa aku update lagi ah tu pon lau pc aku ok...Tata~

{ 12:58 AM }
Reflections of you and me


Thursday, October 06, 2005


*~ATTENTION~*

My blog will be inactive from 2day due to my work schedule & my stupid computer....So will not be updating 4 d time being...Sorry 4 d inconvenience...Hahahahah!

{ 6:30 PM }
Reflections of you and me


Wednesday, October 05, 2005


Habis Madu Sepah Dibuang...

Bingkisan ini ku tuliskan buat renungan mereka yang bergelar insan..Insan??? Hidup ini penuh dengan kekalutan..penuh dengan kekecewaan..Takdirkah yang perlu dipersalahkan? Atau kerakusan manusia yg menjadi dalang? Seringkali aku bertanya, kenapa semua ini berlaku? Dan setiap kali itulah jugak aku kecewa, hampa!! Kisah hidupku bermula di sebuah tempat terkenal di Orchard. Aku ditempatkan di suatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain...Razak..Yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami... Suatu malam datang seorang lelaki bernama Joe, Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Razak..apa yg aku ingat..setela h itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi.. aku resah meninggalkan kawan-kawan yang lain. Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar, mereka juga bakal menerima nasib yang sama. Joe membawa aku berjalan-jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini..alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa.. Tiba-tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya..perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya berkali-kali..aku rimas diperlakukan sebegini, namun apakan daya..sebagai makhluk yg lemah aku hanya mampu membiarkan tangan sasa itu menguliti sekujur tubuhku. Joe semakin rakus..aku dikucupnya berkali-kali..t erasa sekujur tubuhku membahang...uhhh!! TIDAK!!!! Raungan itu hanya mampu berkumandang di benakku..tubuhku semakin longlai dikerjakan Joe. Sampainya hatimu Joe..engkau manusia berhati binatang!!!syaitan!!! bertopengkan manusia.. Joe menghela nafas panjang..bibirnya dijauhkan dari tubuh monggelku..apakah dia sudah sedar akan perbuatannya??apakah dia kini menyesal?..Syukurlah jika begitu..masih ada rupanya secebis perasaan simpati dalam hati yg tadinya bagai ditunggang iblis.. Suasana sepi seketika..Joe senyap tanpa sebarang bicara..entah berapa kali jam di tangan direnunginya... Sayup? kedengaran beberapa suara..seakan menghapiri kami..Joe kelihatan begitu gembira menyambut kehadiran beberapa orang lelaki itu..Seorang darinya merenung tajam kearah tubuh bugarku ini..aku resah dengan renungan itu..renungan yg dipenuhi nafsu serakah.. Joe memperkenalkan aku pada nya..Roy, begitu jugak dengan yg lain-lain...Jack, Poie dan si gemuk itu..Agi. Roy membisikkan sesuatu pada Joe..dah tanpa ku sedar aku kini berada dalam genggaman Roy. Perkara terkutuk tadi dilakukan lagi, dari tangan ke tangan aku berpindah, aku dikucup..diisap..diramas sepuas-puasnya Aduhh!!! aku tak mampu lagi menahannya..seluruh tubuhku bagaikan hancur menjadi abu. Tubuhku dikecap mereka sepuas hati..dan akhirnya, setelah mereka puas memperlakukan diriku, aku dihumbankan di tepi longkang. Habis madu sepah dibuang!!! maruah hidupku hancur..aku diperlakukan lebih hina daripada seekor anjing..Kenapa manusia begitu kejam?..tidakkah mereka sedar..aku juga punya harga diri??? syaitan-syaitan itu tak mungkin akan mengerti..Kini..tinggallah aku sendirian..menangis..merintih mengenangkan nasib hidupku. Ya..inilah nasib hidupku!!!!!!!!!!

Yang Benar,
SEPUNTUNG ROKOK

{ 7:31 PM }
Reflections of you and me



*~Selamat Berpuasa~*

Pejam celik pejam celik dah puasa...Cepat sey...Today is my off day so duduk lah umah rest...
Lagipon 1st day puasa....Takkan nak merayap plak...About d test kan last Monday...I PASSED! Nasib siul...Lau tak, tak keje lagi lah aku...It will took me 2 mths to re-test...Bila nak amik test tu kat Base ternampak si Lan plak! Suey sak! Aku tgh duduk kat dlm dia kuar masuk kuar masuk....Irritating sak! Yesterday is my 1st day at work...Kat mana lagi lau tak kat cargo!! Mendak siak! Tempat yg aku tanak jejak lagi kena plak! Takpe lah...Members2 lama kat cargo semua ade...Malu sey...Eh! Aku dah kurus ke??! Hhmm...Semua ckp aku dah kurus tapi aku tgk sama je...Makin naik adelah...Buta lah korang ni...Sok dah keje pagi lagi...*sigh* Jauh sey...Kena kuar pagi giler...Ape leh buat...Got 2 go now...Gonna do sumthing...Btw Selamat Menunaikan Ibadah Puasa To All My Muslim Friends.....

{ 3:57 PM }
Reflections of you and me


Saturday, October 01, 2005


*~BlaBlaBlaBlaBla~*

I'm feeling very2 lethargic!! Since yesterday I did not have enough sleep...Yesterday's test wuz so damn nervous 4 me...Luckily I passed but hey! Its not over yet....Monday will be d real test & if I passed I will resume my duty if not...byebye! *sigh* Wish me all d best yar....Lunch time went out wif Fadli & Walid to d nearest block 2 discuss abt d test...Damn! We're so damn scared!! D others will take their test either Tuesday, Wednesday or Thursday but mine's on Monday!! So had to really spend my time revising dis weekend!! Out trainer had remind us easrlier dat d tester who's going to test us is so *@#& UP!! He will shout at us if we dun remember our duty!! Thanks ya! Ur reminder has made me more nervous! Yesterday after werk I went home wif my bro, Dino & Danial...They waited 4 me at Outram Mrt...Reached home at 8 & thought dat I will have a quick nap but Adha called to say dat he will picked me up at 11...Yesterday wuz a moody day 4 me...Yati called me asking whether I wanted to go 2 JB but I'm not in d mood...Adha picked me up under my block & drove 2 Fort Rd to chill...Nasib baik aku tak bwk helmet kau!! He's kinda sweet u know...Funny guy dat will make my day if I'm down...I really2 hope dat he's d 'One'....We went home at 8 in d morning today...Sleep around 9 & woke up at 1...And now I'm so stresses up! My pc is going bonkers! Becoming worst & worst each day! Sooner or later surely i can't even on it! Haizzzz...K ah chao ah! Gonna tidy up my room...Been wanting 2 do dat in d afternoon but I keep watching Tv...It look like a pig sty!! Btw...HAPPY CHILDRENS DAY!!!! WAKAKAKKA!

{ 8:19 PM }
Reflections of you and me